Блог

Как Сарафово ЮГ създава всички предпоставки за по-добър живот30.07.2020 г.

Дом или лятна резиденция на брега на морето, на тихо и зелено място в близост до всички удобства на града? Това не е просто смела и идеалистична мечта. Това е една достъпна и луксозна в своята простота алтернатива, която можете да намерите в Сарафово ЮГ - мястото, което дава обещание за качествена промяна в стила и начина Ви на живот.

 

Разположение и природни специфики

Сарафово ЮГ е малък оазис, намиращ се на брега на морето в северната част на Бургас. Точно както предполага името му, кварталът е разположен изцяло на юг, а повечето къщи, блокове и жилищни сгради в него са с преобладаващо южно изложение, което е традиционно най-предпочитано сред купувачите.През годините, Сарафово Юг успява да остане настрана от масовото урбанизиране на региона и да запази автентичната си атмосфера - изпълнена със зеленина, вековни дървета и тихо спокойствие.

С течение на времето, кварталът се развива хармонично, успявайки да съвмести по оптимален начин удобствата на градския живот с близостта до природата. В този ред на мисли, Сарафово ЮГ е перфектното място за живот за всички, които искат да се откъснат от градската шумотевица и индустриалното замърсяване, като същевременно не изпадат в крайна изолация и запазят достъпа си до продукти, услуги и развлечения.Този жилищен район от ново поколение разполага с абсолютно всичко необходимо за водене на пълноценен живот – магазини, аптеки, кафенета и ресторанти, банкови офиси, места за отдих и развлечение. И всичко това - в едно безметежно спокойствие на брега на морето.

 

Инфраструктура и мобилност

Бидейки един от най-бързо и позитивно развиващите се райони на Бургас и южното ни Черноморие, в последните години, Сарафово ЮГ се радва на изцяло нова и функционална инфраструктура.

Районът разполага с изцяло нова канализация и е обслужван от две обновени пътни артерии. Във вътрешността си е обагрен с безопасни велоалеи и обособени места за придвижване на пешеходци и майки с колички, осигуряващи бърза мобилност и безкомпромисна пътна безопасност за всички участници в движението.

В по-широк план, районът на Сарафово ЮГ е разположен на комуникативно място, в близост до основните пътни артерии за Варна и София, летище Сарафово и пристанище Сарафово. Кварталът отстои само на няколко километра от курорти като Поморие, Равда, Несебър и Слънчев бряг. Той е обслужван от Бургаския градски транспорт, осигуряващ непрекъсната топла връзка с урбанизираната част на града, носеща свой собствен уникален заряд.

 

Атмосфера и културни особености

Новото строителство в квартал Сарафово ЮГ се реализира с грижа към природата и в унисон с нейните специфики. Повечето жилищни сгради в района са разположени сред многогодишна зеленина, обградени са от обширни паркове и алеи и разполагат със собствени зелени площи, поддържащи микроклимата на областта.

Сарафово ЮГ разполага с множество градини и цветни алеи, пространства за отдих, детски площадки и безопасни съоръжения за игра за най-малките. Модерната архитектура на района не компрометира природните му богатства, а точно обратното - следва техния ритъм, създавайки една балансирана и хармонична среда за живот.

На последно място, но не и по значение, остава да споменем чистите тюркоазени води на региона, близостта му до морската градина на Бургас и разположението му точно до брега на живописното Атанасовско езеро - дом на богата флора и фауна, част от която е официално защитена от Закона за биологичното разнообразие. 

 

По-добрият живот - интелигентен, достъпен, природосъобразен

Пазарът на недвижими имоти в Сарафово ЮГ остава стабилен не въпреки условията на усложнена глобална обстановка, а именно поради тях. Продължителната социална изолация подтиква все повече семейства да потърсят своето собствено кътче за бягство - в сърцето на природата и в покрайнините на града.

Апартамент със зелен двор, морска резиденция с изглед към вълните или малка къща, сгушена между клоните на дърветата - Сарафово ЮГ и Atlantis Estates могат да Ви предложат точно това, което сте си представяли в най-смелите си мечти. Достатъчно е само да мечтаете смело и да споделите мечтите си с нас!