Блог

Инвестиция в имот на морето - съвети и предимства01.06.2022 г.

Инвестицията в недвижимо имущество винаги е била една от най-сигурните и доходоносни инвестиции. Това важи не само по време на криза, а и в спокойни и мирни времена, независимо дали говорим за къща или апартамент.

И все пак, има един тип имоти, които се отличават с особен потенциал, и това са имотите на морето. Защо и как да вложите парите си в такъв тип жилище - разказваме в редовете по-долу.

 

имот на морето

Вашият втори дом

Ограниченията за пътуване заради коронавируса ни помогнаха да преоткрием красотата на родното Черноморие. Ваканционните имоти са отлична възможност за целогодишен отдих край брега на морето и бягство от забързания живот в града. 

Ако инвестирате в имот до морето, вече няма да е нужно да се занимавате с резервации и да търсите къде бихте отишли на почивка през лятото, а защо не и през останалите сезони.  

В зависимост от локацията, която сте избрали ще имате възможност през деня да се насладите на топлия пясък и лазурното море, да практикувате водни спортове, да се разхождате на чист въздух, а вечер да посрещнете залеза в компанията на любими хора. 

Не на последно място живота край морето подобрява здравето. Бащата на съвременната медицина – Хипократ, често е препоръчвал таласотерапия на пациентите си, което е комбинация от морска вода и налагане с морска кал и водорасли. Всички знаем и за йодните изпарения рано сутрин, които се отразяват благотворно върху човешкия организъм. Освен това, когато е на морето, човек по-често консумира морски дарове, които са доказано една от най-добрите храни за здраве и дълголетие. 

 

ваканционен имот на морето

Сигурна и ритмична доходност при покупка с цел инвестиция

Ваканционните имоти са с висока доходност, сигурност на възвръщаемостта на инвестицията и въпреки сезонността се изплащат значително по-бързо. Дори в така наречените “крила на сезона” - пролет и есен - има възможности за отдаване на имота под наем, било то краткосрочно или дългорочно. 

7 полезни съвета при инвестиция в имот на морето

След като вече загатнахме някои от най-важните предимства на ваканционните имоти, ето и някои експертни съвети за това как да изберете най-разумната инвестиция:

  1. Проучете пазара и си набележете желани курорти или населени места на морето. Тук е важно да сте наясно с инфраструктурата, близките забележителности, които биха представлявали интерес, поддръжката на средата от общината и т.н.

  2. Набележете строящи се или вече построени сгради, които са в близост до плажа. Хубаво е мястото е да тихо и спокойно, но в близост да има опция за забавления - аквапарк, дискотека, заведения, магазини и др.

  3. Проучете цените на квадратен метър, за да прецените дали със спестявания бихте могли да си закупите имота или ще трябва да потърсите финансиране от банка.

  4. Не забравяйте, че евтиното често е по-скъпо. Цената, която бихте платили за по-голямо и по-хубаво жилище си заслужава, защото ще възвърне по-бързо по-голямата инвестиция.

  5. Ако купувате имот в затворен комплекс, се уверете, че на територията му има всякакви удобства, които ще прибавят допълнителна стойност към покупката ви. Наличието на хипермаркет, басейн, денонощна охрана, свободни места за паркиране или СПА ще е само в плюс.

  6. Проверете строителя и инвеститора, ако купувате имот “на зелено”. Ако пък сте харесали имот във вече завършен комплекс, уговорете си оглед и отидете на място да прецените всичко.

  7. Доверете се на професионалисти при сключване на сделката, за да сте сигурни, че всичко ще протече по правилата.

 

имот в сарафово

 

Остава единствено да обзаведете или освежите закупения имот с вкус, след което да се насладите на всички начини, по които близостта до морето променя живота към по-добро!