Блог

Добра инвестиция ли са недвижимите имоти?01.09.2020 г.

Закупуването на недвижим имот от жилищен или търговски тип е една от най-широко практикуваните финансови инвестиции както по нашите географски ширини, така и в по-голямата част от развитите страни по света.

Какви възможности отваря пред новия собственик инвестицията в стойностен недвижим имот и как следва да подходите към сделката, така че да се възползвате от дългосрочните ползи на този вид капиталовложение? На тези въпроси отговарят днес експертите на Атлантис Естейтс - специализирано звено, формирано преди повече от 12 години, като част от структурата на компанията Атлантис България Холдинг - един от водещите строители и предприемачи в сферата на недвижимото имущество.

Експертният отдел е създаден, за да улесни цялостния процес, свързан с избора и закупуването на по- качествени недвижими имоти не само в Бургас, но и в други градове в страната. 

Вижте материала ни свързан с анализ на пазара на недвижими имоти в Бургас.

 

Недвижимите имоти като възможност за текуща доходност от наем


За по неопитното око може да изглежда, че инвестицията в недвижим имот започва да се изплаща в момента, в който е възвърнато първоначалното вложение. Този сценарий обаче далеч не е единствения, ако съумеете да постигнете изгодна имотна сделка. 

Ако закупите даден жилищен или търговски имот с помощта на ипотечен кредит, а след това го отдадете под наем за цена, която надскача вноската по ипотеката, то Вие неизменно ще имате финансова облага при изравняване на баланса. В дългосрочен план, разбира се, ситуацията ще продължи да се развива във Ваша полза - при отпадане на ипотечния кредит като текущ разход, сумата от наема ще остане непокътната във Вашия джоб.

За да направите разумна инвестиция и да реализирате този сценарий, обаче, е нужно да погледнете няколко стъпки напред и да направите своето щателно проучване преди да се обвържете с договор и покупка. За целта следва да осигурите два важни фактора: 

 

Първо - да изберете регион и тип имот, които имат стабилни цени и интерес от потенциални наематели.

 

Запознайте се със статията  ни на тема “Как Сарафово ЮГ създава всички предпоставки за по-добър живот

 

И второ - да договорите условия за ипотечен кредит с финансова институция, която би ви предложила най-добрите условия и би обърнала цифрите във Ваша полза.

 

Макар и елементарен на пръв поглед, този процес не винаги е толкова гладък и безпроблемен. Желателно е да доверите казуса си на надежден финансов и юридически консултант, който да изкаже становище и да Ви предпази от грешки, които бихте допуснали от неопитност. 

 

Ние от Атлантис Естейтс сме екип от специалисти -  адвокати, финансисти и консултанти, за да предложим цялостна услуга и улеснение за Вас, като Ви съдействаме във всяка стъпка от покупко-продажбата на недвижим имот. 

Недвижимите имоти като сигурност на финансовия ви актив срещу инфлация

За съжаление, историята познава не един случай, в който нечии спестявания се стопяват от хиляди до стотинки в рамките на само една нощ. Причините за това могат да бъдат доста разнородни - от потенциална инфлация (обезценяване на парите), до фалити на банки и нежелани пробиви в сигурността. 

Ако желаете да вложите парите и спестяванията си в нещо стабилно и сигурно, то недвижимите имоти традиционно са по-безопасна алтернатива, в сравнение например с фондовите борси. След закупуване на имот със сума в брой, Вие не само ще сте сигурни, че притежавате стойността на парите си, а нещо повече - ще можете незабавно да започнете да ги умножавате, отдавайки помещението и/или жилището под наем.

 

Недвижимите имоти като инвестиция в собственото бъдеще

Собствеността върху имот е своеобразна инвестиция в сигурността и качеството на живот на Вас, Вашите близки и Вашите евентуални наследници. Във връзка с нарастващото замърсяване на метрополните градове и неотдавна разразилата се пандемия, все по-търсени стават имотите, които могат да гарантират удобно “бягство” от дискомфорта на урбанистичната изолация. 

Имоти в девствени крайморски курорти, еднофамилни къщи в малките градчета или покрайнините на големите градове - това са основните видове имоти, които стават все по-търсени както с цел покупка, така и с цел дългосрочен наем. Собствеността върху имот от подобен тип, в този смисъл, осигурява нещо много по-ценно от финансовата стабилност, а именно: интелигентна инвестиция в спокойствието, доброто здраве, свободата и близостта до природата.

Екипът на Атлантис Естейтс разполага с целия експертен екип, за да консултира и подкрепи успешната Ви имотна сделка. Това включва както предлагане на стойностно недвижимо имущество, така и подкрепа през всички фази на процеса: счетоводна, финансова, юридическа и чисто практическа.

Защото недвижимите имоти са възможно най-разумната инвестиция, която можете да направите, стига до Вас да стои правилния партньор. 

Как да ни откриете? Офис на Атлантис Естейтс в кв. Сарафово, гр.Бургас